Veckan som gick…

En intressant och lärorik vecka till ända.

  • I Mindparks 100 stora ögonblick skrev jag om Creative Commons – se här.
  • Jag hade förmånen att få hålla ett anförande på SRC09 – Security Research Conference – om säkerhetsforskningen mellan näringsliv och samhälle. Några reflektioner om det här.
  • Jag var med i panelen på Svenska Upphovsrättsföreningens diskussion om Google Books-avtalet. Avtalet är ett exempel på disruptiva juridisk innovation och rör upp känslorna på alla håll.
  • Frågan om IT gör oss dummare avgjordes på en Handelskammarlunch (“nej” vann) – jag inledde omröstningen med att presentera båda sidors argument. Ganska rättvist i alla fall…um…Jag försöker förklara mer om olika intelligensbegrepp här.
  • Henrik von Sydows framtidsgrupp inom (m) hade sitt första frukostseminarium och jag fick äran att inleda, och föreslog 15 reformer som jag tycker skulle vara roliga – från elektroniska frihamnar till registerförenkling. Video av en del här.
  • I dag publicerades en understreckare om YouTube som jag skrivit. Den bygger på The YouTube-reader – en fantastisk bok som jag kan rekommendera.
  • Två intervjuer publicerades – en av Karin Petterson (numer kommunikationschef på (s)) här och en i Mitt i Juridiken här.

Nästa vecka hoppas jag få tid att skriva klart några essäer som jag vill publicera här också. Nu söndagslugn. Mmmm.

Leave a Reply