Selfies är för losers, posies är för winners…

Har du precis lyckats hasta ikapp samtiden och lyckats bemästra konsten att ta selfies? Sluta då med en gång. Det visar sig att selfies gör att du verkar vara en riktig förlorare:

For a new study published in the Journal of Research in Personality with the awesome/awesomely bad title “Check Your Selfie before You Wreck Your Selfie,” U.S. researchers asked 119 undergraduate students to review the Instagram feeds of 30 undergraduates at a college across the U.S., looking at just the 30 most-recently posted photos.

They then asked the students to rate those Instagrammersbased on 13 attributes — and they rated people who posted a lot of selfies as being less adventurous, less successful, and more lonely than people who shared “posies,” meaning photos taken by someone else.

Posies, alltså. Jag har ingen aning om vad det är – men det låter som om det är bättre att bli avbildad än att avbilda sig själv. Det är i sig en ganska intressant observation — vårt tålamod med det självregisserade livet på sociala medier håller kanske på att tyna?

Det verkar som om det finns en enkel strategi, eller ett experiment här: byt med en kompis och börja ta kort på varandra – då verkar det som om du är så intressant att andra tar kort på dig – då måste du väl vara en…vinnare?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s